Buhar Odası Tasarım ve Üretimi

Buhar odası tasarımı ve imalatı yapan firmalar arasında kaliteli işçiliği ve tasarımı ile Juno spa firması öne çıkmaktadır. İstanbul'da bulunan üretim tesisinde başta buhar odaları olmak üzere spa & wellness alanlarının tasarım ve yapımı hususunda hizmet vermektedir.

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bir çözüm…

Gün boyunca yorulan vücudunuzu dinlendirmek ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlamak için, JUNO buhar odaları

alanında da çözümlerini sunuyor. Daha sağlıklı bir yaşama buhar odası ile merhaba diyebilirsiniz.

Buhar odası bakımı sonrası kaslardaki ağrı ve sızılar azalır, cilt derinlemesine temizlenir ve ihtiyaç duyduğu nemi tekrar kazanır.

Bakım sonrası kendinizi yenilenmiş, tazelenmiş ve yeni doğmuş gibi hissedeceksiniz…

Buhar Nedir? Buhar Banyosunun Faydalarına Kısaca Bakış
Buhar banyosu, ister kuru (sauna) ister ıslak (buhar) olsun, vücut toksinlerinden arınmanın en basit yolu olarak düşünülmüştür. Bu yolla cildin gözenekleri açılır, milyonlarca ter bezesi salgılama yapmaya başlar, vücut ürettiği metabolik maddeleri ve diğer atıkları dışarı atar. Ter, neredeyse idrarla aynı elementleri içerir ve bu yüzden de cilt bazen üçüncü böbrek olarak adlandırılır. Terleme yoluyla vücut atıklarının %30’a kadar varan miktarı vücuttan uzaklaştırılır.
Vücut sıcaklığı yükseldikçe vücudun buna doğal tepkisi terlemek ve böylece terin üzerinden buharlaşması ile kendisini serinletmektir. Saunada, insanın toksinle dolu terleri vücut üzerinde kurur. Bu yüzden de sauna seansı sonrasında duş alınması tavsiye edilir. Ancak %100 nem ortamı sağlayan buhar banyosunda bu buharlaşma mümkün değildir, bu yüzden değerli vücut ısısında düşüş ya çok az gerçekleşir veya hiç olmaz. Çok miktarda terlersiniz, ama teriniz buharlaşmaz ve cildinizin üzerinde kurumaz. Daha yüksek nem seviyesi, vücut ısısını daha da arttırarak birincil ısı transfer mekanizması haline gelir ve vücut üzerinde önemli miktarda yoğunlaşmaya sebep olur.

Hipertermi prosesinin temizleme ve iyileştirme gücü, vücut sıcaklığı 38-39,5 °C’ye ulaşıncaya kadar başlamaz. Bu vücut ısınması, buhar banyosunda saunaya göre daha çabuk ve daha etkin bir şekilde gerçekleşir ve sadece 10-15 dakika zaman alır. Buhar banyosunun diğer bir faydası, kardiyovasküler sistem üzerindeki uyarıcı etkisidir. Nabız atışı, 15-20 dakikalık bir seans sırasında dakikada ortalama 75 vuruştan, 100-150 vuruşa çıkar. Böylece, kan dolaşımı hızlanır ama tansiyon yükselmez, çünkü sıcaklık etkisiyle kan akışı hızlanırken, bir yandan da ciltteki kılcaldamarlar genişlemektedir.
Buhar banyosu ve buhar inhalasyonu, solunum şartlarında düzelme için etkin bir tedavidir ve soğuk algınlığında, sinüzitte, bronşitte, alerjik hastalıklarda ve astımda önemle tavsiye edilir.

1. Buhar, üst solunum yolu zarlarının iltihaplanmasında ve tıkanmasında rahatlama sağlar.
2. Havayı nemlendirerek boğaz tahrişini iyileştirir.
3. Buhar, spazmlı solumayı (astım, boğmaca) iyileştirir.
4. Buhar, sekresyonu serbestleştirerek boğazdan ve akciğerlerden mukus salgılanmasını uyarır.
5. Buhar, kasları gevşetir ve öksürüğü azaltır.
6. Buhar, mukus zarlarını aşırı kurumaktan korur.


Buhar odası ile sauna arasındaki farklar nedir?

Buhar Odası

  • Jeneratör odanın dışındadır.
  • Sıcaklık en fazla 45 °C civarındadır.
  • Nem oranı %100’e yakındır.
  • Duvar/tavan seramikleri kullanılabilir.
  • Eğimli tavan önemle tavsiye edilir.
  • Zeminde kanal olması gerekir.
  • Tüm iç yüzeylere sızdırmazlık kaplaması yapılmalıdır.

Sauna

  • Sauna ısıtıcısı odanın içindedir.
  • Sıcaklık en fazla 90 °C civarındadır.
  • Nem oranı %25’e varır.
  • Duvarda ve tavanda seramik malzemeler bulunmaz.
  • Tavan düzdür.
  • Zemin kanalı gerekmez.
  • Su geçirmezlik özelliği gerekli değildir.

BUHAR ODASI EKİPMANLARI:
DEVATEC Buhar jeneratörü, rezistanslı klasik buhar jeneratörlerinden farklı yeni bir sistemdir. DEVATEC Buhar jeneratörü rezistans sistemi ile çalışmaz, su içerisinde bulunan mineraller vasıtası ile elektrotlar arasında elektrik akımı oluşturmak ve bu sayede açığa çıkan ısı enerjisi ile buhar üretimi sağlamaktadır. Bu sistem sayesinde kazan içerisinde kireçlenme ve rezistans arızalarına son verir. Zaman ayarlı otomatik boşaltma sistemi mevcuttur.

  • Kontrol : Dahili kontrol panosu ile kontrol edilir.
  • Özelliği : Aside karşı dayanıklı su tanklı, zaman, ısı, kontrollü, duvara monte edilir. Buhar odası dışına takılır.

BUHAR ODASI TARİHİ:

Buhar odalarının tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Antik Roma ve Yunan dönemlerinde, insanlar sıcak buhar banyolarını temizlenme, rahatlama ve sağlık için kullanmışlardır. Bunlar, bugünkü buhar odalarının atası olarak kabul edilebilir.

Antik Roma'da, "thermae" adı verilen devasa hamam kompleksleri bulunmaktaydı. Bu komplekslerde sıcak su havuzları, soğuk su havuzları, terleme odaları ve masaj alanları yer alıyordu. Romalılar, buhar banyolarını hijyen ve sosyal aktiviteler için düzenli olarak kullanıyorlardı.

Ortaçağ Avrupa'sında, hamamların popülerliği azaldı ancak Orta Doğu ve Asya'da sıcak buhar banyoları geleneksel olarak kullanılmaya devam etti. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türk hamamları, bu kültürün önemli bir parçası haline geldi.

Modern buhar odalarının tasarımı ve kullanımı, 20. yüzyılın ortalarına doğru tekrar popüler hale geldi. Sauna kültürü, özellikle Finlandiya'da gelişti ve dünya genelinde yayıldı. Buhar odaları, spa ve wellness sektöründeki artan ilgi ile birlikte, günümüzde birçok farklı kültürde ve yerde yaygın olarak bulunmaktadır.

Günümüzdeki buhar odaları, modern teknoloji ve tasarım anlayışlarıyla birleştirilmiş olup, sağlık, rahatlama ve cilt bakımı gibi farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Buhar odaları, spa ve spor tesislerinden, otellere ve özel konutlara kadar geniş bir yelpazede bulunabilmektedir.


Gallery